Behandeling:

Bindweefselklachten

Wat is Bindweefsel?

Fascia is een bijzonder bindweefsel dat tussen en rond de spieren, botten en gewrichten ligt en deze aan elkaar verbind. Het geeft ondersteuning, bescherming aan die lichaamsdelen en het geeft structuur aan het lichaam. Abrasion betekent letterlijk afschaven of schuren. Met de Fascial Abrasion Technique is het mogelijk om spanning in de fascie te behandelen van de onderliggende structure. Deze techniek richt zich specifiek op de fascie die om en tussen het spierweefsel ligt. Spanning in de fascie kan de bewegelijkheid en kwaliteit van bewegen negatief beïnvloeden.

Therapie

Fascial Abrasion Techniquetm Tool
Met de speciale gepatenteerde Fascial Abrasion Technique Tool of FAT-tool is het mogelijk om snel en effectief resultaat te bereiken, zodat de spanning van de fascie normaliseert en de kwaliteit van bewegen verbeterd. Correct gebruik van de FAT-tool zorgt ervoor dat op een snelle manier hardnekkige restricties en weefselstijfheid behandeld kunnen worden waardoor voor de patiënt beter en sneller resultaat bereikt word.

4XT methode

De 4XT methode is een nieuwe therapeutische behandelmethode, die uitgaat van het 4xT stappenplan (testen, triggeren, tape en trainen) en waarbij behandeling van de fascie centraal staat. De methode kan worden ingezet bij gewrichtsklachten zoals rug-, nek-, knieklachten. Het kan ook worden ingezet bij chronische aandoeningen en als littekenweefselbehandeling.

Therapeuten:

Bindweefselklachten

I am a button