Behandeling:

Geriatrie Fysiotherapie (MSc.)

Wat houdt Geriatrie Fysiotherapie in?
De meesten van u zullen wel al eens gehoord hebben van Geriatrie Fysiotherapie. Maar wat doet een Geriatrie Fysiotherapeut nu precies?

De Geriatrie Fysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare mensen, met eventueel een hoge leeftijd, die te maken hebben met complexe gezondheidsproblemen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan klachten ten gevolge van een CVA (herseninfarct of hersenbloeding), dementie, ziekte van Parkinson of een gebroken heup. U hoeft daarvoor niet perse oud te zijn! De Geriatrie Fysiotherapeut werkt vanuit zijn specifieke kennis over deze doelgroep. De therapie bestaat vaak uit oefeningen en het trainen van (dagelijkse) handelingen die problemen geven.

Er worden verschillende soorten oefeningen en trainingen op maat gegeven om zo het uit eindelijke behandeldoel te bereiken. Vaak is het doel om zo lang mogelijk thuis blijven wonen, oftewel zo lang mogelijk in je eigen omgeving te kunnen blijven functioneren en leven. Tot de werkzaamheden van de Geriatrie Fysiotherapeut behoort ook het houden van korte lijntjes met andere disciplines zoals de huisarts, praktijkondersteuner en ergotherapeut.

Kortom, met welke klachten kunt u bij onze Geriatrie Fysiotherapeut terecht?
– Neurologische aandoeningen zoals een CVA (herseninfarct of hersenbloeding), de ziekte van Parkinson, dementie.
– Artrose/slijtageklachten
– Knie- en heupprotheses
– Valproblematiek
– Status na ziekenhuisopname (met of zonder operatie)
Onze Geriatrie Fysiotherapeut is aangesloten bij het ParkinsonNet en het CVA netwerk.

Wilt u meer informatie? Bel gerust naar de praktijk.

 

Therapeuten:

Geriatrie Fysiotherapie (MSc.)

I am a button